Wie ik ben?

Ik ben Ciska Waringa, geboren in 1975. Op zowel de basisschool als op het voortgezet onderwijs ben ik regelmatig gepest en was mede daardoor erg onzeker in het maken van vrienden. Ik wist niet goed hoe ik mijn grenzen kon stellen en wat ik kon doen om de situatie te verbeteren voor mijzelf.

Toen ik een aantal jaren later inmiddels studeerde en net op kamers in Amsterdam woonde, zijn mijn ouders uit elkaar gegaan. Ook al was ik toen dus al wat ouder, ik vond het een heftige situatie om mee te maken.
In bovenstaande situaties had ik dus zelf heel goed een (kinder)coach kunnen gebruiken.

Iemand die met je meekijkt, met je meedenkt en in kan voelen wat jij voelt. En vervolgens jou helpt om te ontdekken wat je wilt en hoe je dat kunt bereiken. 

Ik had er nooit zo bij stil gestaan om zelf kindercoach te worden. Dat veranderde een aantal jaar geleden toen ik merkte dat kinderen, die ik soms niet eens kende, vrij gemakkelijk tegen mij begonnen te praten.  Vaak waren dat heel luchtige en leuke gesprekjes, maar soms ineens een stuk serieuzer. Ik kreeg toen de wens om deze kinderen te ondersteunen en hen te aan te moedigen hun eigen kracht te ontdekken.

Aangezien deze wens alsmaar sterker werd, besloot ik om mijn oude baan op te zeggen en de SNRO-geaccrediteerde beroepsopleiding Kindercoach bij Sonnevelt Opleidingen te volgen. Het is voor mij de gouden keuze geweest. Ik vind het geweldig om een steuntje in de rug van een kind en zijn of haar ouders te mogen zijn. Als kindercoach kan ik op een laagdrempelige manier en spelenderwijs een steentje bijdragen in het opbouwen van de weerbaarheid en het zelfvertrouwen. Het ultieme doel is om het kind weer (meer) plezier in de alledaagse dingen te laten hebben waarin het kan vertrouwen op de eigen kracht.